Novogodišnja jelka

Da li uživate u  novogodišnjim pripremama i željno očekujete da praznično sredite vaš dom? Definitivno, to je jedna od glavnih tema ovih dana i vreme je da se pripreme privedu kraju. Verujemo da ste sve pripreme stana izvršili, i da finalne pripreme mogu da počnu. Pre željno očekivane novogodišnje noći i dekoracije novogodišnje trpeze posvetite se dekoraciji vaše novogodišnje jelke.

Ako ste ljubitelji prirodnih jelki imamo nekoliko korisnih saveta kako da je okitite. Jelka sa busenom je najbolji izbor novogodišnjeg drveta, zbog svog svežeg, raskošnog izgleda i mirisa četinarske šume. Osim toga, kasnije je možete posaditi u baštu i možda iskoristiti dogodine.

Ove godine možete i da date akcenat i na “postolje” vaše jelke. To može biti biti neka lepa ukrasna saksija ili ukrasne žardinjere.  Tako zasađena može vam biti sačuvana cele godine, npr na terasi, ako živite u stanu, ili u vašem dvorištu. Jelka sa busenom idealna je i leti, jer pored svog lepog izgleda i svežeg mirisa, leti može da vas štiti od sunca ili radoznalih pogleda. Ako ste u kući vaša jelka takođe može biti u nekoj žardinjera u dnevnoj sobi ali možete da je okitite i u dvorištu. Jedan od predloga je da vašu jelku okitite u boji vaše žardinjere. Npr. ako imate žardinjere u boji, npr crvenoj, super će izgledati da i jelka bude ukrašena crvenim ukrasima. Stavite crvene kugle raznih veličina, od većih na dnu do manjih na vrhu jelke i prekrijte zlatnim trakama. Na kraju jelku okitite lampionima celom dužinom drveta. Ako ste u mogućnosti kupite LED sijalice jer se one ne zagrevaju čak ni dugotrajnim radom. Tako ukrašena jelka izgledaće veoma prefinjeno i elegantno.
Ako ipak nemate dovoljno mesta u vašem domu za jelku, možete vaše cveće zasaditi u žardinjerama raznih boja i veličina, i tako napraviti prijatnu novogodišnju atmosferu u prirodnom ambijentu.

This entry was posted in Ideje and tagged , , , , . Bookmark the permalink.